Expositie van een aantal vaste medewerkers

  • , ,
  • vrijdag 26 april 2024 – woensdag 29 mei 2024

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, reliëfcomposities en assemblage kunst

Van 26 april t/m 29 mei is in Galerie Alphen Art een expositie te zien van een aantal vaste Sta-Art kunstenaars. Als groep exposeren ze regelmatig in de galerie in De Aarhof.

De expositie wordt op vrijdagavond 26 april om 19.30 uur feestelijk geopend. De galerie is al geopend voor bezoekers vanaf 12 uur.

De line up bestaat deze keer uit:

Bert Verboon, behalve drijvende kracht achter de galerie ook bekwaam beeldhouwer. Hij voelt zich thuis in allerlei materiaalsoorten, van steen tot industrieel RVS met een minimalistische uitstraling.

Carla Bosman maakt hedendaagse abstracte schilderijen vanuit haar gevoel. Haar werkt is van kleurrijk tot ton sur tontinten. In haar schilderijen verwerkt ze vaak natuurlijke materialen. Door te spelen en variëren met de mogelijkheden van verf en materialen brengt ze decoratieve werken tot stand, vaak op groot formaat.

Corrie van der Veer maakt driedimensionaal beeldhouwwerk uit steen. In haar onderwerpkeuze laat ze zich door de natuur inspireren. Het is haar uitdaging om van de harde steen iets te creëren dat lichtheid, beweging en vrijheid uitstraalt.

Ger Bonninga laat zich inspireren door wiskunde. Wiskundige onderwerpen beeldt hij uit in reliëfcomposities, waardoor de schoonheid van deze onderwerpen wordt gevisualiseerd. Daarnaast maakt Ger werken op basis van geometrische onderwerpen, zoals zeshoeken en achthoeken. Paula de Groot varieert haar schilderijen van abstract tot figuratief, vaak kleurrijk. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur, muziek, kosmos en andere kunstenaars uit onder andere surrealistische stromingen.

Saskia Vergunst is assemblage/installation artist: door afgedankte spullen samen te voegen creëert zij een nieuw verhaal. Wat oud is wordt nieuw. Wat er niet mee toe deed telt weer mee. Ze vertelt een verhaal, een gedachte, een emotie. Op het eerste oog is het vaak humoristisch, uitdagend en zet het je op het verkeerde been.

Tessa Engelberts is geïnspireerd door de mensen om haar heen en door haar studie geneeskunde. Kijken, echt kijken/observeren is zowel bij tekenen en als arts ontzettend belangrijk. Ze maakt line-art tekeningen en aquarellen waarin ze mensen op een abstracte/minimalistische en figuratieve manier vormgeeft.

Ton Hendriks laat een reeks landschappen zien waarin hij het land weergeeft dat hij, frequent fietsend door het Groene Hart, waarnam. Het land met zijn prachtige licht en luchten. Voor hem rakend aan zijn binnenwereld, en erbuiten de Randstedelijke agglomeratie waar zich de hectiek afspeelt. In deze de landschappen wil hij het desolate proberen te vangen.

Winkelcentrum Aarhof 41, 2406 BT Alphen aan den Rijn

Openingstijden: di. wo. vrij. 12.00 - 17.00 uur, zaterdag 11.00 - 16.00 uur

www.stichtingalphenart.nl, galerie@stichtingalphenart.nl


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 mei 2024 – 8 augustus 2024
Zomer Expositie met als thema "OPWARMING" door de deelnemers van de Stichting

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, foto's en assemblage kunst

13 juni 2024 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
13 juni 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
13 juni 2024 om 19:45 – 21:25 Castellum Theater & Film
13 juni 2024 om 20:00 – 22:15 Castellum Theater & Film
13 juni 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla