Atelier Verfstreken logo
Tip!

Atelier Verfstreken

Op het atelier van Atelier Verfstreken werken cliënten met een beeldend talent en een verstandelijke beperking dagelijks aan hun kunstwerken. Zij doen allerlei verschillende werkzaamheden onder deskundige begeleiding.  

In het atelier zijn we creatief met onze handen bezig met tekenen, schilderen, keramiek en papier-maché. In de galerie-cadeauwinkel en de kunstuitleen worden klanten geholpen die een leuk kunstwerk of cadeau willen kopen. Ook helpen de cliënten bij het inrichten van een expositie en/of assisteren bij een creatieve workshop. 

In de koffiecorner wordt er koffie of thee geserveerd aan de klanten en uiteraard ook de koffie, thee en soms soep voor het atelier. Afwassen, licht schoonmaakwerk, boodschappen doen en de was verzorgen horen daar ook bij. 

  • Leerlocatie: Atelier Verfstreken is naast een werk- en dagbestedingslocatie ook een leerlocatie en stageplek voor leerlingen speciaal onderwijs.
  • Creatieve ontwikkeling: de kunstenaars ontwikkelen hun creatieve talenten door kunsteducatie en volgen workshops. 
  • Ieder talent is anders en uniek: op Atelier Verfstreken krijgt iedere kunstenaar de gelegenheid om zelfstandig of onder begeleiding zijn/haar eigen mogelijkheden te ontwikkelen. 

Fotoportretten met een knipoog naar de Romeinse Limes bij Café 1640

Bij Café 1640, in Alphen aan den Rijn, is van 3 november t/m 31 december 2022, een verfrissende  portretfoto expositie te zien, met een knipoog naar de Romeinse Limes.

Manouk van der Kooij, fotografe en grafisch ontwerper, portretteerde de kunstenaars van Atelier Verfstreken, Ipse de Bruggen, in een sfeer tussen werkelijkheid en verbeelding. De kunstenaars exposeerden met veel plezier en passie in de door hun zelf ontworpen en gemaakte Romeinse kostuums. De fotoshoots voor de portretserie waren voor de kunstenaars met een beperking en fotografe Manouk een wederzijds boeiende belevenis, waarbij zij elkaar beter leerden kennen en waarderen.

De reeks Romeinse portretten zijn een blijvend verslag van het kunstmodeproject Limes a gogo van Atelier Verfstreken. De Romeinse Limes vormde de inspiratie voor het sympathieke project, dat op een creatieve wijze over grenzen heen kijkt, door inclusief samen te werken en verbinding te zoeken.

Het project werd ondersteund door het Werelderfgoedfonds en kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn, de werkgroep Alphen Wereldstad aan de Limes, de winkeliers van het centrumgebied Alphen aan den Rijn, het Archeon en het Groene Hart Lyceum.

Ipse de Bruggen is één van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn zij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij de ervaring en deskundigheid hebben ze zich ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is hun overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is.

Kijk voor meer informatie op www.ipsedebruggen.nl

Exposities 2.jpg

exposities 1.jpg

exposities 4.jpg

Exposities 3.jpg

exposities 5.jpg

exposities 6.jpg

Kunstmodeproject Limes a gogo kijkt samen over grenzen.

Atelier Verfstreken houdt zich ook bezig met het kunst-modeproject Limes a Gogo. Er worden onder andere Romeinse kostuums ontworpen en gemaakt door de kunstenaars van het atelier. Door over grenzen heen te kijken, inclusief samen te werken en de verbinding te zoeken ontstaan creatieve ideeën en bijzondere kunstwerken. Kunst, mode en cultuur worden samengebracht, wat resulteert in een bijzondere expositie. Atelier Verfstreken organiseert deze expositie in samenwerking met Alphen aan den Rijn als Limes-gemeente, het Groene Hart Lyceum, de winkeliers van de Aarhof, het Archeon, de werkgroep Alphen Wereldstad aan de Limes, het Groene Hart College en vrijwilligers.

Informatie over het Limes a gogo project: Atelier Verfstreken, 06 20145126, verfstreken@ipsedebruggen.nl of volg het project op Instagram en Facebook.

Limes a gogo 1.jpg

Limes a gogo 3.jpg

Limes a gogo 2.jpg

Limes a gogo 4.jpg

Limes a gogo 5.jpg

Limes a gogo 6.jpg

Limes a gogo 7.jpg

talent 2.jpg

talent 1.jpg

talent 3.jpg

talent 4.jpg

talent 6.jpg

talent 7.jpg

talent 5.jpg

talent 8.jpg

talent 9.jpg

talent 10.jpg

talent 11.jpg

Workshops

producten 1.jpg

producten 2.jpg

producten 3.jpg

producten 4.jpg

producten 5.jpg

producten 6.jpg

producten 7.jpg

inclusie 1.jpg

inclusie 2.jpg

inclusie 3.jpg

inclusie 4.jpg

inclusie 5.jpg

uitleen 1.jpg

uitleen 2.jpg

uitleen 3.jpg

uitleen 4.jpg

uitleen 6.jpg

uitleen 9.jpg

uitleen 8.jpguitleen 7.jpg

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in