Josh Walet

Huldiging voor Het Palet na winst landelijke finale schoolvoetbal

Het meisjesteam van groep 5-6 van basisschool Het Palet uit Alphen aan den Rijn heeft gisteren de landelijke finale van het schoolvoetbaltoernooi gewonnen. Vanochtend werden de speelsters feestelijk gehuldigd door Wethouder Gert-Jan Schotanus.

Om 08:30 uur vertrokken de meisjes, gekleed in hun voetbaltenue, samen met een stoet van kinderen van hun school vanaf het schoolplein richting Het Oude Raadhuis. Ze droegen trots de grote vlag die ze van de KNVB hadden gekregen en hadden hun handen vol aan de bekers die ze de afgelopen weken hadden verzameld.

Op de trappen van Het Oude Raadhuis sprak Wethouder Schotanus de kinderen toe met lovende woorden: "Het is mooi hoe jullie vanaf het begin een doel voor ogen hadden en dat samen hebben bereikt, als een team. Wat begon als een spontane actie, is uitgegroeid tot iets fantastisch. Jullie hebben niet alleen Alphen aan den Rijn op de kaart gezet, maar ook jullie school Het Palet", aldus Schotanus.

De tekst loopt door onder de afbeelding. 

Het Palet

Erkenning

Ook de ouders en juffrouw Jasmijn werden in het zonnetje gezet. Een van de ouders zei: "Het is echt heel gaaf! Mede door juffrouw Jasmijn zijn ze zo gegroeid. Zij heeft ze het vertrouwen gegeven waardoor ze apart en als team enorm zijn gegroeid. Deze groep had best wel moeite met samenwerken, en het resultaat is prachtig om te zien."

Het team van Het Palet, bestaande uit zeven speelsters van Alphia en één speelster van ARC, werd gekroond tot kampioenen van Nederland. De ouders, die als coaches fungeerden, hadden een spelbord gemaakt om de posities en tactieken uit te leggen, wat duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Schotanus voegde daaraan toe: "Het maakt niet uit of jullie de tactieken uiteindelijk hebben gebruikt, het resultaat spreekt voor zich."

De weg naar de finale

Op de finaledag wonnen de meisjes van Het Palet hun eerste wedstrijd met 2-1 tegen basisschool De Floreant. Daarna volgden overtuigende overwinningen tegen Oleanderhof, Rehobothschool en basisschool 3Hoven. De laatste wedstrijd tegen basisschool De Akker eindigde in 0-0, maar het team had genoeg punten verzameld om de felbegeerde schaal en individuele bekers in ontvangst te nemen.

KNVB Schoolvoetbaltoernooi

Dit jaar namen zo’n 220.000 jongens en meisjes uit heel Nederland deel aan het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. De 24 klassen die naar de finaledag in Zeist afreisden, hadden zich gekwalificeerd als de besten van hun district, verdeeld over de categorieën Gemengd en Meiden in Groep 5/6 en Groep 7/8.

Het Palet

Het Palet


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 14:13

Voortgang werkzaamheden Willem de Zwijgerlaan

Sinds 24 juni 2024 is bouwbedrijf Heijmans bezig met essentiële werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan in Alphen aan den Rijn. Het oude riool wordt vervangen door een nieuw, groter rioolsysteem. Deze werkzaamheden vereisen een aanzienlijke hoeveelheid werkruimte, waardoor de Willem de Zwijgerlaan volledig afgesloten is en de Prinses Irenelaan gedeeltelijk.

Advertorial Horeca vandaag 13:03

Zomerknallers bij La Cubanita: De lekkerste cocktail- en tapas deals!

Bij La Cubanita hebben ze een zomeractie waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Stel je voor: vijf heerlijke tapas voor slechts €15! Deze smakelijke aanbieding kun je bemachtigen op iedere maandag, dinsdag en woensdag in de periode van 15 juli tot en met 31 augustus. Perfect om je week een heerlijke kickstart te geven.

Kinderen vandaag 12:29

Leer kinderen veilig internetten met HackShield tijdens de zomervakantie!

De zomervakantie is een perfect moment om kinderen op een speelse en leerzame manier kennis te laten maken met de gevaren van internet. Met het online cybersecurity spel HackShield zetten Gemeente Alphen aan den Rijn en de politie zich in om kinderen bewust te maken van online veiligheid.

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 11:13

Tijdelijke onderbreking van werkzaamheden op de Raadhuisstraat

Vorige week is het nieuwe straatwerk tot aan de kruising Raadhuisstraat/Hofzichtstraat aangelegd. Volgende week gaat Dura Vermeer nog enkele punten herstellen op de Raadhuisstraat. Daarna verlaten zij het werk en hervatten ze de werkzaamheden na 1 oktober.

Advertorial Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 09:44

Bij On Stage in de mooie Raadhuisstraat staat de klant centraal

De Raadhuisstraat wordt met de week mooier. Wanneer jouw haar een ‘opknapbeurtje’ nodig heeft, ben je bij On Stage op de juiste plek. In onze serie verhalen over de renovatie van de Raadhuisstraat zetten we deze keer de spotlights op deze barbershop van Jay en zijn vrouw Eefje, die hier sinds twee jaar gevestigd zijn.

Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 16:50

Bikkels on Bikes: “Mis ik thuis en mist thuis mij?“

We zijn in Griekenland. Normaal gesproken zou ik (Sven) nu op het zomerspektakel werken in Alphen a/d Rijn. Het is een festival waar ik altijd erg naar uitkijk. Ik zie allemaal foto's en filmpjes voorbij komen van vrienden die daar zijn.