CDA
Advertorial Politiek plein

Maak kennis met Kirsten Bruijnes van het CDA in Alphen aan den Rijn

Meer begrip voor elkaar creëren en bijdragen aan een socialere samenleving, daar zet Kirsten Bruijnes zich dagelijks voor in!

Voor wie jou nog niet kennen, wie ben je en wat doe je zoal?

Ik ben Kirsten Bruijnes, 44 jaar, getrouwd met Edwin Bruijnes en moeder van onze drie kinderen. Mijn hele leven woon ik al in Alphen aan den Rijn. We kerken in de Lichtkring. Ik werk onder andere op de basisschool ‘De Stromen’. Dit is een protestants-christelijke basisschool met veel nationaliteiten, dus veelkleurig en heel veel verschillende culturen. Ik geef les aan kinderen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen. Ook ben ik oprichter en actief organisator van ‘Buurt&Zo’, een sociaal-maatschappelijke onderneming in de vorm van een buurtrestaurant, waar iedereen kan komen eten en je ook een maaltijd voor een ander kunt sponsoren. Er werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast zet ik mij vrijwillig in voor het vluchtelingenwerk.

Sinds twee jaar ben ik raadscommissielid van het sociaal domein en daarmee actief voor het CDA in Alphen aan den Rijn.

Waarom ben je voor het CDA de politiek ingegaan?

Omdat ik graag wil bijdragen aan een samenleving waar we niet verder verharden, maar weer wat vriendelijker met elkaar omgaan en wat meer begrip en respect voor elkaar tonen, in plaats van dat ieder vanuit zijn eigen gelijk alleen voor zijn eigen belang gaat. Die verbindende rol past bij mij en die vind ik ook bij het CDA terug. De landelijke lijn: “Minder ik, meer wij” spreekt me zeer aan. Er zijn voor elkaar en bijdragen aan een verantwoordelijke samenleving, waar we het samen doen en iets voor elkaar over hebben.

Ben je liever “in de raad” of “op straat”?

Vergaderen is minder mijn ding, want ik ben meer van de actie. “Niet lullen maar poetsen” past het best bij mij, dus ik ben veel liever “op straat”. Mensen ontmoeten, luisteren, kijken en horen wat er speelt en daar mee aan de slag gaan. De raad kan daar bij helpen, want daar worden zaken besloten als je de gemeente erbij nodig hebt. Verder geloof ik heel erg in het initiatief van mensen zelf. Niet overal heb je de gemeente bij nodig. Iedereen kan ook zelf de wereld elke dag proberen een beetje beter te maken.

Wat vind je het leukst aan je werk als volksvertegenwoordiger?

Vooral de verbindende rol vervullen tussen verschillende doelgroepen en mensen die elkaar niet zo vaak tegenkomen in het dagelijks leven bij elkaar brengen. Dat spreekt me aan.

De samenleving is naar mijn mening veel te hard geworden. Mensen staan te vaak tegenover elkaar, in plaats van te kijken naar wat ons verbindt. Ik geloof in de kracht van samen en het redelijke midden. Met fatsoen met elkaar omgaan en het samen doen. Tegen het doorgeslagen individualisme in. Daar zet ik me op allerlei manieren elke dag met veel plezier voor in.

Daarnaast leer je een hoop nieuwe mensen en organisaties kennen. Dat helpt om korte lijntjes te hebben met elkaar.

Waar ben je trots op?

Dat de fractie van het CDA in Alphen aan den Rijn een goede en actieve groep is. Ieder is anders met eigen talenten, maar we vullen elkaar juist erg goed aan. De een vergadert graag, de ander gaat liever de boer op etc. Bij elkaar een mooie club!

Film Vlucht in Castellum

Verder was het heel mooi dat we de film Vlucht naar Alphen hebben kunnen krijgen en de theaterzaal van Castellum vol zat met geïnteresseerden. De film was indrukwekkend en helpt echt je beter in vluchtelingen te kunnen verplaatsen. Daarnaast raakten de verhalen van de vluchtelingen die aanwezig waren. Niemand vlucht als het niet echt nodig is. Na afloop waren er vele mooie gesprekken en zijn mensen met elkaar in contact gekomen die elkaar anders nooit zouden treffen, omdat we tegenwoordig (te) veel in onze eigen bubbel zitten.

Wat vond/vind je lastig aan het raadscommissiewerk en wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?

De vele vergaderingen vind ik nog wel eens lastig. Dan kan ik me soms onzeker voelen, omdat er zoveel speelt dat je nooit alles kunt weten. Dat verdelen we daarom ook binnen de fractie want ook hier geldt ‘Samen Doen’. Elke keer leer ik weer ontzettend veel van de twee-wekelijkse werkbezoeken en kom ik op plekken waar ik nieuwe mensen leer kennen. Door dit werk heb ik ook makkelijker leren praten en mezelf presenteren, al blijft het zeker in de raad best spannend.

Wat is je ambitie voor de komende twee jaar?

Vooral doorgaan met partijen bij elkaar brengen, hier activiteiten voor organiseren en de goede dingen voor mensen te doen, om zo de wereld een beetje mooier te maken.

Deel de DUIF!

Zo gaan we 2 oktober a.s. een jongerenavond organiseren onder leiding van de organisatie “Deel de DUIF”. Dit zijn Israëlische en islamitische jongeren die scholen en jongerenorganisaties bezoeken om samen in gesprek te gaan. De boodschap is: “Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn en zij laten zien dat je elkaar ook dan als mens kunt respecteren.” Het doel van deze avond is om jongeren uit allerlei geledingen met elkaar in contact te brengen en zo hopelijk meer begrip voor elkaar te krijgen. Hopelijk helpt dit dat we hier in Alphen niet verder verharden en de oorlog niet ook hierheen brengen. Maar juist een verbindende rol vervullen en de samenleving weer wat fatsoenlijker helpen maken, door wat vriendelijker voor elkaar te zijn.

Wat wil je verder nog kwijt?

Dat ik heel blij ben dat het CDA ook landelijk weer de koers vaart van tegen de hardheid en individualisatie in, naar meer samen bouwen aan een fatsoenlijk land. In Alphen heb ik dat gevoel steeds gehad, maar ik moest nog wel eens uitleggen waarom ik bij het CDA zat. Met Henri Bontenbal aan het roer is ook landelijk het CDA weer de sociale middenpartij, waar ik me bij thuis voel.

En ga wat vaker uit je bubbel… stap op mensen af waar je normaal gesproken niet zo gauw mee om gaat en probeer je wat meer in elkaar in te leven. Vorm jouw mening door met mensen in gesprek te gaan en zaken met eigen ogen te zien. In plaats van dat je uitgaat van schreeuwerige koppen in de krant of op social media. Luister echt en help elkaar! Niemand leeft voor zichzelf alleen.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 14:13

Voortgang werkzaamheden Willem de Zwijgerlaan

Sinds 24 juni 2024 is bouwbedrijf Heijmans bezig met essentiële werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan in Alphen aan den Rijn. Het oude riool wordt vervangen door een nieuw, groter rioolsysteem. Deze werkzaamheden vereisen een aanzienlijke hoeveelheid werkruimte, waardoor de Willem de Zwijgerlaan volledig afgesloten is en de Prinses Irenelaan gedeeltelijk.

Advertorial Horeca vandaag 13:03

Zomerknallers bij La Cubanita: De lekkerste cocktail- en tapas deals!

Bij La Cubanita hebben ze een zomeractie waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Stel je voor: vijf heerlijke tapas voor slechts €15! Deze smakelijke aanbieding kun je bemachtigen op iedere maandag, dinsdag en woensdag in de periode van 15 juli tot en met 31 augustus. Perfect om je week een heerlijke kickstart te geven.

Kinderen vandaag 12:29

Leer kinderen veilig internetten met HackShield tijdens de zomervakantie!

De zomervakantie is een perfect moment om kinderen op een speelse en leerzame manier kennis te laten maken met de gevaren van internet. Met het online cybersecurity spel HackShield zetten Gemeente Alphen aan den Rijn en de politie zich in om kinderen bewust te maken van online veiligheid.

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 11:13

Tijdelijke onderbreking van werkzaamheden op de Raadhuisstraat

Vorige week is het nieuwe straatwerk tot aan de kruising Raadhuisstraat/Hofzichtstraat aangelegd. Volgende week gaat Dura Vermeer nog enkele punten herstellen op de Raadhuisstraat. Daarna verlaten zij het werk en hervatten ze de werkzaamheden na 1 oktober.

Advertorial Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 09:44

Bij On Stage in de mooie Raadhuisstraat staat de klant centraal

De Raadhuisstraat wordt met de week mooier. Wanneer jouw haar een ‘opknapbeurtje’ nodig heeft, ben je bij On Stage op de juiste plek. In onze serie verhalen over de renovatie van de Raadhuisstraat zetten we deze keer de spotlights op deze barbershop van Jay en zijn vrouw Eefje, die hier sinds twee jaar gevestigd zijn.