Josh Walet

Nationale Straatspeelmiddag een groot succes!

Gisteren stond geheel in het teken van de Nationale Buitenspeeldag, die met een scala aan leuke en sportieve activiteiten op diverse locaties werd gevierd. Kinderen van alle leeftijden werden uitgenodigd om samen met hun vriendjes en vriendinnetjes deel te nemen aan deze feestelijke dag. Wethouder Gert-Jan Schotanus opende de middag feestelijk en deed zelfs mee met een potje voetbal.

Breed scala aan activiteiten

De Burgemeester Bruins Slotsingel werd voor de halve dag afgesloten voor verkeer, omdat er midden op de weg diverse springkussens waren geplaatst voor het evenement. Kinderen konden zich uitleven op verschillende springkussens, stormbanen, pannaveldjes en een voetbalveld.

De Nationale Buitenspeeldag bood een perfecte gelegenheid voor kinderen om actief buiten te spelen en nieuwe sporten te ontdekken. De diversiteit aan activiteiten zorgde ervoor dat er voor ieder wat wils was. Kinderen konden onder andere deelnemen aan lasergamen, archery tag, capoeira en traditionele Oud-Hollandse spelletjes. 

De tekst loopt door onder de afbeelding.

WhatsApp Image 2024-06-12 at 16.08.20 (1).jpeg

Succesvolle dag

De aanwezigheid van speciale gasten en de uitgebreide programmering op verschillende locaties maakten deze dag tot een groot succes. De enthousiaste reacties van de kinderen en ouders bewezen het succes van deze sportieve en gezellige middag.

Nationale Buitenspeeldag

De Nationale Buitenspeeldag is een actiedag waarin het belang van buitenspelen voor het voetlicht wordt gebracht. Buitenspelen is belangrijk voor kinderen, maar toch steeds minder vanzelfsprekend. Slechts tien procent van de kinderen speelt vaker buiten dan binnen. Bovendien speelt meer dan de helft van de kinderen (drieënvijftig procent) vaker binnen dan buiten. Deze dag werd georganiseerd door de buurtsportcoaches van Alphen Vitaal en Participe.

WhatsApp Image 2024-06-12 at 16.08.19 (2).jpeg

WhatsApp Image 2024-06-12 at 16.08.20.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 14:13

Voortgang werkzaamheden Willem de Zwijgerlaan

Sinds 24 juni 2024 is bouwbedrijf Heijmans bezig met essentiële werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan in Alphen aan den Rijn. Het oude riool wordt vervangen door een nieuw, groter rioolsysteem. Deze werkzaamheden vereisen een aanzienlijke hoeveelheid werkruimte, waardoor de Willem de Zwijgerlaan volledig afgesloten is en de Prinses Irenelaan gedeeltelijk.

Advertorial Horeca vandaag 13:03

Zomerknallers bij La Cubanita: De lekkerste cocktail- en tapas deals!

Bij La Cubanita hebben ze een zomeractie waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Stel je voor: vijf heerlijke tapas voor slechts €15! Deze smakelijke aanbieding kun je bemachtigen op iedere maandag, dinsdag en woensdag in de periode van 15 juli tot en met 31 augustus. Perfect om je week een heerlijke kickstart te geven.

Kinderen vandaag 12:29

Leer kinderen veilig internetten met HackShield tijdens de zomervakantie!

De zomervakantie is een perfect moment om kinderen op een speelse en leerzame manier kennis te laten maken met de gevaren van internet. Met het online cybersecurity spel HackShield zetten Gemeente Alphen aan den Rijn en de politie zich in om kinderen bewust te maken van online veiligheid.

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 11:13

Tijdelijke onderbreking van werkzaamheden op de Raadhuisstraat

Vorige week is het nieuwe straatwerk tot aan de kruising Raadhuisstraat/Hofzichtstraat aangelegd. Volgende week gaat Dura Vermeer nog enkele punten herstellen op de Raadhuisstraat. Daarna verlaten zij het werk en hervatten ze de werkzaamheden na 1 oktober.

Advertorial Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 09:44

Bij On Stage in de mooie Raadhuisstraat staat de klant centraal

De Raadhuisstraat wordt met de week mooier. Wanneer jouw haar een ‘opknapbeurtje’ nodig heeft, ben je bij On Stage op de juiste plek. In onze serie verhalen over de renovatie van de Raadhuisstraat zetten we deze keer de spotlights op deze barbershop van Jay en zijn vrouw Eefje, die hier sinds twee jaar gevestigd zijn.